GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cele mai simple 3 moduri prin care poţi oferi o mână de ajutor societăţii

Articol de GSP - Publicat marti, 21 mai 2024 14:03 / Actualizat marti, 21 mai 2024 14:03

Una din cele mai importante nevoi umane pe care fiecare dintre noi o simțim, la un moment dat în viață, este aceea de a dărui. Dacă și tu simți că ceva lipsește, dar nu știi exact ce anume, dar ai înțeles importanța gestului de a oferi, atunci nu mai ai nevoie decât de câteva idei din care să te inspiri.   

 Una din frumuseţile vieţii constă în faptul că nu ştii niciodată ce îţi rezervă ziua de mâine. Ba, mai mult, reuşim să trecem în viaţă prin atât de multe etape încât avem uneori impresia că am trăit într-un an cât alţii în zece. Indiferent de etapa în care te afli, ajungi la un moment dat să simţi că vrei să oferi mai mult. 

Nu este vorba doar despre cadourile pe care le facem celor dragi, ci despre o modalitate de exprimare a recunoștinței pentru tot ce ai obținut, până acum, în viață. A-ți ajuta comunitatea este o oportunitate pentru tine de a crește ca persoană, de a înțelege mai bine cum te încadrezi în lumea din jurul tău. Dacă simţi că vrei să faci asta, dar nu ştii de unde să începi, am pregătit pentru tine 3 moduri simple, dar eficiente, din care te poţi inspira:

Redirecţionarea impozitului şi donaţiile direct din cont 

Una din cele mai simple acte de bunătate pe care le poţi face este să donezi periodic o sumă de bani pentru o cauză nobilă. Poţi începe prin redirecţionarea a 3,5% din impozit către un ONG care ajuta copii din medii defavorizate să meargă la şcoală. Fără a cheltui niciun bani din propriul portofel, vei da o mână de ajutor celor ce luptă pentru a combate abandonul şcolar, atât de răspândit printre copiii ce vin din familii fără posibilităţi materiale. Cei 3,5% reprezintă o parte din impozitul anual virat deja către stat şi care, dacă nu optezi să-l redirecţionezi către un ONG, va rămâne la bugetul de stat.

O altă modalitate de a dona bani este direct din contul bancar, prin Revolut sau printr-un simplu SMS. În funcţie de cauza pe care doreşti să o susţii, poţi găsi o multitudine de asociaţii care, cu ajutorul oamenilor care donează, reuşesc să aducă o rază de soare în vieţile altor oameni ce au nevoie de susţinere. 

Practică voluntariatul 

Indiferent de oraşul în care locuieşti, cu siguranţă există persoane care au nevoie de ajutor. Deseori, cei care doresc să ajute sunt descurajaţi de faptul că nu ştiu cum să-i identifice pe cei nevoiaşi. Pentru asta, primul pas este să cauţi o asociaţie care să lupte pentru o cauză în care tu crezi. Astfel, te poţi înscrie ca voluntar la una dintre acestea, iar lucrurile vor merge mult mai simplu. Dacă iubeşti animalele, te poţi oferi ca voluntar la adăpostul pentru animale fără stăpân din oraşul tău. 

Studiile au arătat că persoanele care s-au angajat în activități de voluntariat au văzut o creștere a sănătății mintale, a sănătății fizice, a satisfacției vieții și a bunăstării sociale.

Micile detalii fac marile diferențe 

În timp ce sugestiile de mai sus sunt modalități excelente de a da înapoi cu un scop precis, poţi alege să faci bani şi prin gesturi mici, aleatorii. Poţi începe prin a face un compliment neaşteptat unei persoane din apropiere, să-i oferi cuiva o masă caldă sau chiar să ţii deschisă uşa liftului pentru ca vecinul ce abia intră în scară să urce odată cu tine. 

Toate aceste gesturi mici aduc o diferenţă notabilă în viaţa celorlalţi şi reprezintă un mod excelent de a-ţi arăta recunoştinţa pentru toate lucrurile bune pe care le ai în viaţa ta. 

În timp ce filantropia este adesea percepută ca fiind pentru cei bogați, bunătatea este pentru toată lumea. Frumusețea de a da înapoi este că nu trebuie să vină sub forma unor gesturi extravagante. Fiecare gest frumos pe care îl faci nu doar că aduce bucurie celor care îl primesc, dar te ajută şi pe tine din punct de vedere al dezvoltării personale. 


Sursa foto: Shutterstock

Citește și:

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
Superliga
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”
Superliga
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează